VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Våttåfjellets Saga

Saga så dagens lys 6. desember i 2018 sammen med 2 tisper og 4 hanner. Denne gangen var Raya paret med norsk jakt & utstillingschampion Setervollens Bjeffende Radar. Fødselen gikk veldig raskt og var over på 2 timer. Alt fungerte fint den første tida, men etter 10 dager ble Raya alvorlig syk. Det viste seg at livmora var svært betent og måtte fjernes. Heldigvis berget hun livet og beholdt også den livsviktige melka som valpene trengte. Valpene utviklet seg fint, og vi valgte å beholde ei tispe.

Saga er ei relativt lita tispe på 35 cm. Hun har et meget behagelig gemytt og er svært folkekjær. Hun hadde mange loser første høsten uten de store lengdene, men da første løpetid kom ved 14 måneders alder, løsnet det skikkelig for henne.

I jakt og prøvesesongen 2021/22 har det godt veldig bra. På jaktprøve i november ble det 1.premie hare. Så fulgte hun opp med 2 x 1. premie hare i februar. På tre starter oppnådde Saga dermed å bli jaktchampion. Hun har noe trang losføring, men er påholdende med god jaktlyst.

I tillegg til Saga er tre andre i kullet stilt på jaktprøver og blitt premiert på hare. Våttåfjellets Zucca og Våttåfjellets Doffen har  blitt jaktchampion med henholdsvis 3 x 1. premie hare på tre starter og 3 x 1. premie hare på 6 starter. Våttåfjellets Luna tok sin første 1. premie hare høsten 2022.

Klikk her for å se stamtavla til Våttåfjellets Saga