VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Nå har vi passert tre uker, og valpekassen har blitt for liten. I går kveld flyttet vi derfor valpene ned i hunderommet der de får mer plass å bevege seg på. Det blir gradvis større aktivitet, og både bjeffing og knurring kan høres i forbindelse med leken.

Til helga tar vi med oss hunder og valper og reiser på hytta på påskeferie. Vi har allerede vært oppover og gjort klart et soverom som skal brukes til valperom. Det blir godt med ei ukes ferie, og da blir det også mye tid som kan brukes sammen med valpene.

Etter hvert som valpene blir større, dier Hera mer og mer sittende. Valpene har trampebevegelser mot juret, og i går kveld ble derfor klørne klippet. Jeg regner med å starte med foring av valpene til helga. Dette blir en tilvenningsprosess for både mor og valper. Ved levering skal valpene være avvent fra morsmelk, og melkeproduksjonen til tispa skal ha opphørt.

IMG_1573 IMG_1569