VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Fortsatt tørt og kaldt føre, men litt mildere med 10 minus. Hadde en los med Tira på lørdag som gikk brukbart i perioder. Store iskrystaller der det var snø.

Lørdag kveld kom det 3 cm nysnø, og det var nok til at alle gamle spor ble gjemt. Søndag var det Heras tur, og fem minutter etter hun kom i fot, var losen i gang. Jeg har hatt los på denne haren før, og etter en runde fikk vi se den passere myra ved siden av oss. Her har losen passert flere ganger før. Så  gikk den rett ut, og det ble tap på skogsbilvegen en liten kilometer unna. Dette tapet klarte ikke Hera å utrede, og da hun kom tilbake, koka vi kaffe og hadde et bedre måltid ved bålvarmen. Mens vi satt der, ble det nytt uttak. Nok en gang gikk losen en liten runde rundt oss og så rett ut. Jeg fikk så vidt peilet hunden 2,5 kilometer unna, og heldigvis la hun av og kom tilbake etter en times tid. Når losen går ut av terrenget vårt, bruker Hera å komme tilbake. Hun slipper ikke med engang, men legger av etter 1 – 2 timer. En god egenskap som jeg setter pris på.