VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

FloraTirsdag i forrige uke fikk jeg en gledelig SMS om at Våttåfjellets Flora til Stein Aasheim hadde jaget til sin andre 1. premie hare. Flora er etter Tassen og NJCH Våttåfjellets Toya og er et resultat av svak linjeavl der NJCH Våttåfjellets Arja er bestemor og tippoldemor til valpene. Fra samme kull er også Våttåfjellets Arja til Eirik Skjørholm jaktpremiert med 1. premie på rådyr.

Flora viste gode takter som valp og unghund, men ble lite brukt i skogen. I tillegg hadde hun en periode nesemidd, og alt dette hemmet nok utviklingen hennes. Hun har kommet sterkt i det siste, og de to 1. premiene på hare hun nå har tatt i løpet av ei uke, er et bevis på dette. Flora har et trivelig gemytt og er stille og rolig å ha i hus. Hun har hatt ett valpekull med NJCH & NUCH Lilymere Ricki der to allerede er jaktpremiert. Det er Tjiermedalens K-Bobby 1 til Johannes Aune med 1. premie hare og Tjiermedalens K-Bobby 2 til Geir Håland med 2. premie hare.