VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Lørdag morgen og -24,5 grader. Vinterprøve i THHK regi, og jeg skulle dømme begge dagene. Litt mildere ute i terrengene (15 – 20 minus), og prøveledelsen bestemte at hundeeierne selv fikk bestemme om de ville slippe. De fleste trakk hundene sine, mens noen få prøvde. Jeg skulle dømme hamiltonstøver Jalle til Ivar Ellingsen, men hunden ble trukket. En fornuftig avgjørelse etter min mening. Hannhundene tåler mindre kulde enn tispene, og de kan fort bli steril ved forfrysninger. Jalle hadde blitt prøvevinner og jaktchampion på Meråker JFF sin jaktprøve forrige helg og hadde egentlig ikke så mye mer å bevise.

Søndag var gradene krøpet opp på 18 minus, og i løpet av dagen ble det enda mildere. Jeg hadde gleden av å være dommer for finsk støver Elsa til Rune Sliper. Rune hadde kommet helt fra Vennesla på Sørlandet for å delta, men var uheldig med forholdene. Elsa var et positivt bekjentskap, men med sine 17 måneder, var hun ikke rutinert nok på det tørre og kalde føret. Det ble dødtap etter 35 minutter, men det skal svært rutinerte og gode hunder til for å holde haren under slike krevende forhold. Elsa er ung og har framtida foran seg, og vi vil nok høre mer om henne senere. Sammen med Rune hadde jeg likevel en trivelig dag i skogen med interessante samtaler om jakt og hunder. Rune er forøvrig kjent som eier til hamiltonstøver RS – Kita som ble NM – vinner for støvere i 2010.