VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

IMAG0101Det nærmer seg slutten på jakta for denne sesongen, og vi skulle være med Henrik og Ståle Selboe med Våttåfjellets Hero. Hero blir ett år om et par uker og er derfor inne i sin første sesong. Som oppdretter er det viktig for meg å ha god kontakt med valpekjøperne for å vite hvordan valpene utvikler seg. Hero har jeg vært med flere ganger, og han viste lovende takter allerede tidlig i høst.

Nattfot ble observert, og haren ble tilfeldigvis støkket av oss fra dagleiet. Nå ble det fin los. Hero har et kraftig, klangfullt og et veldig godt hørbart mål. Han dro skikkelig på med en herlig aus. Inne i skogen smeltet snøen av trærne, og snøen var derfor skikkelig gjennomvåt. Det ga hunden problemer inne i tjukkskogen. Etter pause og kaffekok fant vi igjen sporet. Haren hadde sprunget etter en skogsbilveg og med et langt avhopp hadde den lurt hunden. Det ble nytt gjentak, og etter ei stund smalt det. Henrik hadde skutt den første haren for Hero. Det viste seg å være en biløper, men vi fikk koblet og satt på hunden slik at den fikk jage inn til sin første dot. Gjett om det var stas med den første haren!