VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

12-5413B35D-108720-800Så er jaktsesongen over for i år. Litt rart å ikke skulle dra på jakt om helgene, men litt godt også. Nå blir det bedre tid til å gjøre andre ting. Hytta kommer til å bli flittig brukt, og det blir mange skiturer med hundene i fjellet. Egentlig er det ok at det blir et halvt års opphold før vi begynner å slippe på nytt. Det er bestandig med forventninger vi ser fram til 21. august for endelig å kunne slippe hundene. Hadde jakta gått hele året hadde vi ikke hatt denne gleden og forventningen.

Det har vært mye vanskelig føre denne jaktsesongen. Jeg kan ikke huske at vi har hatt så mye kaldt og tørt føre som stort sett har vart fra november og ut februar avbrutt av noen få nedbørsperioder med litt mildere vær. Selv om føret har vært vanskelig, har det blitt mange fine turer i skog og mark, og det er jo det viktigste. Det er mindre hare i år, og jeg mistenker reven og måren for å være de viktigste årsakene til nedgangen ut i fra sporbildet vi har hatt sett i snøen. Jeg satte opp to mårfeller i vinterferien, og etter 14 dager hang det en mår i den ene fella. Vi har også åte ute for reven og håper å få tatt noen før fredningen trer i kraft 15. april.