VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Dataproblemer og ikke så mye å skrive om har ført til et lengre opphold i bloggingen. Nå har imidlertid Hera fått løpetid, og om noen dager går turen til Kuhmo i Finland. Der venter beaglen Hamitan Jeri. Han er tre år, men tross sin unge alder, har han rukket å stille på 8 jaktprøver. Der har han oppnådd imponerende 7 x 1. premie hare og 1 x 3. premie hare, som er 100 % premiering! I en alder av 2 år ble han finsk mester. Dette er også en formidabel prestasjon, da vi vet at harehundene har sin beste tid fra 5 – 7 års alder. Dette har med erfaring og rutine å gjøre.

Jeri har vært på 9 utstillinger og er både finsk utstillingschampion og finsk jaktchampion.

Nå håper jeg at paringen blir vellykket, og så blir det spennende å se om Jeri klarer å reprodusere noen av de fine egenskapene han har i kombinasjon med Hera. Hun har jo også 100 % premiering med 3 x 1. premie hare på 3 starter.