VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

12-143ABBDF-1600512-80012-1E77CF99-612672-800Det har blitt tradisjon med harejakt lille julaften. Fint å komme ut for hundene, og litt avkobling for de tobeinte. Det var is og skare nede i bygda da vi dro, så vi hadde ikke så store forhåpninger om å kunne slippe hundene. Heldigvis var det mjukere og litt nysnø høyere oppe i terrenget og dermed forsvarlig å bruke hundene. Hera fikk sjansen før mat. Etter 40 minutter i fot, ble det et herlig uttak. Hera gir faktisk bedre på på snøføre enn på barmark. Losen gikk fint i en liten time. Det var noe vanskeligere å jage i tettskogen, for der var det stort sett bare skare, men haren kom på post, og det ble dot.

Fint og rolig vær, og kaffen smakte fortreffelig. Etter mat var det Tira sin tur. Ny los og dot etter en times tid nå også, og dermed ble det skutt juleharer for begge hundene denne dagen. En fin avslutning på jaktåret 2013!