VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

12-B9C0D01E-1073635-800Fredag hadde vi besøk av Våttåfjellets Mira (Våttåfjellets Hera og Amarita’s Jubazun Prix) til Jan Inge Brøttemsmo. I løpet av natta hadde det kommet et lite nysnølag som gjorde at vi så vidt kunne se harespor i snøen der det var åpent. I skogen var det fortsatt is og skare. Uttaket kom sent på dagen, men Mira stod på, og etter 90 minutter kunne Jan Inge skyte hennes første hare. Mira blir to år først på mars, men har allerede kommet langt i sin jaktlige utvikling. Først og fremst har hun stor jaktlyst. Hun lå ute hele dagen og jobbet selvstendig og iherdig. Mira har et godt hørbart losmål med god aus. Det var sterk vind da vi jaktet, men jeg fikk med meg mye av losen likevel. Mira er ennå uerfaren, men imponerte likevel på det vanskelige føret. Jeg tror nok at hun kunne greid 90 losminutter (kreves for en første premie) denne dagen. Det blir spennende å følge henne videre neste sesong!