VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Vi nærmer oss båndtvang (1. april) , og det er tid for et lite tilbakeblikk på jaktsesongen 2015/16. Raya er blitt 1 1/2 år og har gjennomført sin første jaktsesong. Hun startet veldig bra i høst på barmark med flere gode loser. Etter at snøen kom, har det gått litt tråere. Raya har hatt en tendens til å komme tilbake i losstrengen ved tap, noe som er nokså typisk for uerfarne unghunder som ikke har knekt tapskoden. Det vil si at hun ikke har forstått/lært å registrere hvor tapet er. Det har gått noe bedre utover vinteren, og siste jaktdag skjøt vi hennes første hare etter en brukbar los under vanskelige snøforhold (mye snø).

Raya har vist stor jaktlyst fra dag en i skogen, og hun står på og jobber til jaktdagen avsluttes av meg. Hun er god til å ta ut, og det er ikke mange dager jeg har vært i skogen uten å få harelos. Jeg er også godt fornøyd med målet hennes, som er klangfullt og fint. Hun nyanserer godt. På barmark har hun vært helt taus både i fot og tap, mens det i dyp snø har kommet noen støt i fotarbeidet. Det hun mangler er systematikk i tapsarbeidet, men det tror jeg kommer med mer trening og erfaring i kommende år.

IMAG0624