VÅTTÅFJELLET KENNEL

ved Nils Kjøsnes

Det har blitt noen turer med hundene nå, og formen bedrer seg. I går ble det raskt uttak på Raya etter slipp. Jeg antar det var rådyr, fordi jeg ikke kunne registrere noe fotarbeid. Hun slapp etter 500 m, og kom rett tilbake til meg. Det er jeg godt fornøyd med i og med at jeg prøver å prege henne på hare.
Vi gikk videre og kom i harefot. Etter 20 minutter ble det uttak med beskrik. Det skulle vise seg å være en hareunge som bare gikk og stakk og kastet seg inn for å trykke. Losen gikk ofte gjennom et gjerde, mellom husene på et par gårder i området, over et jorde og etter gårdsvegene. Det ble en hakkete los, og det tok ikke så lang tid før Raya fikk tap. Jeg koblet og prøvde en annen plass i terrenget. Her gikk hun i fot i et par timer uten å lykkes med å få ut ny hare.